3 min read

7 belangrijke kenmerken van slimme metaalverwerkende fabrieken

Ontdek de 7 belangrijkste kenmerken van slimme metaalverwerkende fabrieken. Verhoog uw productiviteit en efficiëntie met geavanceerde technologieën en processen.
7 belangrijke kenmerken van slimme metaalverwerkende fabrieken

Een toekomstbestendig bedrijf opbouwen vereist een unieke vaardigheden om voortdurende ontwikkeling en motivatie te garanderen. Geen enkel bedrijf zal hetzelfde zijn. Er zijn echter 7 grondbeginselen waarmee een metaalbewerkingsbedrijf vandaag kan beginnen.

Met vandaag bedoelen wij in het huidige moment beginnen om mogelijkheden te verkennen en projecten op te zetten die gericht zijn op een specifiek resultaat (bv. een bepaalde verwerkingscapaciteit verhogen, een nieuw product lanceren, bepaalde systemen aansluiten, enz.)

Om te beginnen is het belangrijk te definiëren wat een slimme fabriek is. Naar mijn mening definieer ik die waarbij de systemen actief suggesties doen om het bedrijf te verbeteren en tegelijkertijd een ongeziene doeltreffendheid bereiken ten aanzien van de voortdurend veranderende eisen van de klant.

Een digitale, slimme fabriek van de toekomst is te herkennen aan de volgende eigenschappen:

1: Geautomatiseerd.

Elk proces dat een zekere constante en repetitieve aard heeft, moet standaard worden geautomatiseerd. Dit zal het bedrijf helpen snelheid te verkrijgen en aanzienlijke kwaliteitsverbeteringen te creëren in de vorm van consistentie. Dit kan zowel software- als hardwarematig zijn.

Binnenkort kunnen we ook een opkomst verwachten van de robots met "Co-Bots", dat zijn samenwerkende robots die taken van lagere waarde uitvoeren en snel van taak en opdracht kunnen wisselen.

2: Digitaal verbonden

Door de recente grote daling van de kosten van sensoren en elektronische componenten is het nu mogelijk procesinformatie vast te leggen. Deze gegevensverzameling op grote schaal zal belangrijke inzichten geven in de werkelijke prestaties van het bedrijf. Nu is het al mogelijk om met Arduino-processoren kleine testprojecten te maken, met bijna geen budget.

Heeft jij al een student die werkt aan het verkennen van nieuwe mogelijkheden voor dataverbindingen?

3: Intelligent

De fabriek van de toekomst is slim, die de gegevens die we in het eerdere punt noemden kan interpreteren, op die manier (vooruit)beslissingen kan nemen en zo interactief continue verbetering en innovatie kan genereren. Dit is een belangrijke factor om echt slim te worden. Omdat data, net als elke andere technologie, op zichzelf absoluut geen waarde heeft voor de verbetering van de business.

Het is hoe we de gegevens interpreteren en hoe we ernaar handelen.

4: Flexibel

De eisen van klanten veranderen sneller dan ooit tevoren. Deze enorme nieuwe verandering in markten en hun oplossingen hebben een grote impact op elk onderdeel van het bedrijf. Echt slimme fabrieken zijn niet alleen uitstekend in automatisering, maar ze zijn ook nog beter in het heroverwegen van wat werkt en vooral wat niet.

Wat zijn de nieuwe eisen die je nu ziet in jouw bedrijf? Hoe speel je in op deze behoeften?

5: Duurzaam

Een bedrijf kan alleen bestaan zolang het in staat is om te voorzien in de economie en het milieu. Ja, je hebt het goed gelezen. Een bedrijf dat niets toevoegt om van deze aarde een betere plek te maken, zal binnenkort de race verliezen van degenen die dat wel zullen doen.

Laten we vandaag beginnen om verantwoord om te gaan met hulpbronnen en energie.

6: Mensgericht

Alle genoemde benaderingen hebben alleen impact als we onze mensen fatsoenlijk opleiden en hun talent activeren. De mens blijft het middelpunt van de hoofdactiviteiten en zal op elk gebied het verschil maken. Hoe slim onze technologie ook zal zijn, de mensen zullen ervoor zorgen dat het werkt en kunnen hun creativiteit inbrengen. Training van personeel zal meer dan ooit tellen.

Een goed voorbeeld hiervan is 'omgekeerde mentoring', waarbij bedrijven recentelijk jongere werknemers (generatie Z) zijn gaan uitnodigen je oudere managers te helpen een beter begrip te krijgen van moderne technologie.

Wat is de gemiddelde leeftijd van jouw R&D afdeling?

7: Samenwerking

Niemand is in zijn eentje echt succesvol geworden. Geen enkel bedrijf werkte ooit alleen met hun eigen ideeën. We leven nu in het tijdperk van open source ontwikkelingen. Ideeën drijven vrijer dan ooit tevoren.

Echt slimme fabrieken werken samen met de knapste koppen in de branche - en weten de juiste ondersteuning en begeleiding te vinden.

Hoe werk je samen met mensen in de maakindustrie? Welke experts schakel je in?