Zijn verouderde IT-systemen een bottleneck voor jouw metaalbewerkingsbedrijf?

Bij Sheet Metal Connect begeleid ik traditionele plaatwerkbedrijven naar moderne, slimme en papierloze digitale fabrieken door onafhankelijk IT-advies.

šŸ¦¾ Optimaliseer Processen | šŸŽÆ Verbeter Kwaliteit | āš” Verhoog EfficiĆ«ntie

De uitdaging:
Digitalisering: Een Must voor Succes in Metaalbewerking, maar hoe pak je het aan?

Herken je dit?

 • Tijdverlies door handmatige processen: Handmatige invoer en afhankelijkheid van geprinte documenten leiden tot fouten en vertragingen in je workflow.
 • Inconsistentie in kwaliteit en levertijden: Het is lastig om consequent kwaliteit en tijdige levering te garanderen wanneer je afhankelijk bent van verouderde processen.
 • Constant brandjes blussen door gebrekkige systemen: Je besteedt meer tijd aan het oplossen van problemen veroorzaakt door inefficiĆ«nte processen dan aan het verbeteren van je bedrijf, waardoor waardevolle middelen worden verspild.
 • Stagnerende digitaliseringsprojecten: Je streeft naar modernisering, maar het ontbreekt aan de benodigde expertise en middelen om digitalisatieprojecten effectief vooruit te helpen.

Dat hoeft niet zo te zijn!


Het doel: Een Geoptimaliseerde en Geautomatiseerde Workflow

Stel je voor dat:

 • Je productieprocessen volledig geautomatiseerd zijn, waardoor gegevensstromen efficiĆ«nt zijn en doorlooptijden drastisch verkorten. Dit minimaliseert handmatige invoer en vermindert fouten.
 • Je gebruikmaakt van de nieuwste technologieĆ«n, zoals ERP, CAM, en MES-systemen die speciaal voor metaalbewerking zijn geoptimaliseerd. Deze systemen zijn eenvoudig te beheren en verbeteren je werkprocessen.
 • Je bedrijf volledig papierloos werkt, wat leidt tot hogere efficiĆ«ntie, snellere informatieoverdracht en eenvoudiger naleving van regelgeving.
 • Je realtime inzicht en controle hebt over het hele productieproces, van inkoop tot levering, wat je in staat stelt om proactief te beheren en continu te verbeteren.
 • Je zeker weet dat je met de juiste systemen werkt, dat het op de juiste manier gebruikt wordt en klaar is voor de toekomst.

De oplossing: Begeleiding naar Digitale Excellentie

Ik help je bedrijf met de overstap naar geavanceerde digitale werkprocessen, en zorg voor een soepele overgang met minimale verstoring.

 • Strategische Planning voor Digitale Transformatie: We ontwikkelen samen een plan dat niet alleen je efficiĆ«ntie verhoogt, maar ook je marktpositie versterkt en je bedrijf voorbereidt op toekomstige uitdagingen.
 • GeĆÆntegreerde Softwareoplossingen: Ik ben expert in het integreren van op maat geselecteerde technologieĆ«n die je productieprocessen stroomlijnen en je output verhogen.
 • Automatisering van Kernprocessen: Door essentiĆ«le processen zoals het afhandelen van offertes en productieplanning te automatiseren, besparen we tijd en beperken we menselijke fouten.
 • Prestatieanalyse en Optimalisatie: Met geavanceerde analyse- en monitoringtools spoor ik knelpunten op en elimineer deze, wat leidt tot continue verbetering van je bedrijfsvoering.
De 7 Stappen Naar Een Zelfsturende Fabriek

Hoe Het Werkt

Stap 1: Kennismakingsgesprek
We starten met een vriendelijk telefoongesprek om jouw behoeften en de uitdagingen van je bedrijf te bespreken. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en bedoeld om te bepalen of er een goede match is tussen jouw behoeften en mijn diensten.

Stap 2: Diepgaande Analyse
Als we beiden voelen dat er een match is, plannen we een diepgaande sessie om specifieke details en mogelijke oplossingen door te nemen. Deze stap helpt om de scope en de richting van het project duidelijk te definiƫren.

Stap 3: Voorstel
Na de diepgaande analyse ontwikkel ik een op maat gemaakt voorstel voor je project. Dit voorstel omvat een vaste projectprijs, zodat je precies weet wat de kosten zijn zonder verrassingen achteraf.


Aanbod

 • Doe-het-zelf trainingen: Voor teams die zelf de touwtjes in handen willen nemen, bied ik trainingen aan die je de kennis en tools geven om zelf aan de slag te gaan.
 • Begeleiding (Doe-het-met-je): Samenwerken aan je projecten met mijn begeleiding op de achtergrond. Dit is ideaal voor teams die wat extra hulp nodig hebben maar niet de volledige uitvoering uit handen willen geven.
 • Volledige projectuitvoering (Ik-doe-het-voor-je): Voor volledige ontzorging neem ik het hele project van begin tot eind over. Dit omvat alle noodzakelijke integraties en management om het project succesvol te voltooien

Ben je klaar om je digitale transformatie te starten?


Ik werk met maar met een paar klanten per jaar voor persoonlijke en effectieve service. Reserveer nu je plek voor een vrijblijvend gesprek om te kijken of we aansluiten en of ik je kan helpen bij de uitdagingen die je ervaart.

Laten we samen jou weg naar geoptimaliseerde operaties en verbeterde productiviteit starten

Handel nu: Ik werk jaarlijks met een beperkt aantal klanten om maximale aandacht en maatwerk te kunnen garanderen. Plan daarom projecten ruim van tevoren, want ik zit meestal enkele maanden van tevoren volgeboekt.

Wie Ben Jij Eigenlijk?

Hi! Ik ben Luke van Enkhuizen, een onafhankelijke adviseur en technisch consultant met meer dan tien jaar ervaring in engineering, management en IT, met een specifieke focus op de metaalbewerkingsindustrie. Wat mij onderscheidt, is mijn vermogen om zowel operationele uitdagingen op de werkvloer als strategische besluitvorming op managementniveau te begrijpen en aan te pakken.

Als oprichter van Sheet Metal Connect ben ik sinds 2016 actief als een vertrouwde partner voor digitale transformatie binnen de metaalbewerkingsindustrie. Mijn achtergrond als projectleider bij ERP-implementaties en het ontwikkelen van integraties om operationele processen te optimaliseren, heeft mij de expertise gegeven om bedrijven te helpen bij het vinden van de juiste technologische oplossingen die hen naar het volgende niveau tillen.

Mijn doel is om jouw bedrijf te ondersteunen bij het verbeteren van efficiƫntie en het behalen van een concurrentievoordeel in de markt door middel van doelgerichte consultancy en advies op maat.

Vertrouwd door Meer dan 30 Bedrijven

Ontdek waarom toonaangevende bedrijven in de metaalbewerkingsindustrie voor mijn expertise kiezen. Elk van deze partners heeft baat gevonden bij mijn diepgaande kennis en toegewijde service.

Ben je klaar om je digitale transformatie te starten?


Ik werk met maar met een paar klanten per jaar voor persoonlijke en effectieve service. Reserveer nu je plek voor een vrijblijvend gesprek om te kijken of we aansluiten en of ik je kan helpen bij de uitdagingen die je ervaart.

Laten we samen jou weg naar geoptimaliseerde operaties en verbeterde productiviteit starten


Veelgestelde Vragen

Is dit wel voor ons?

Mijn diensten zijn geschikt voor elk bedrijf dat bereid is om nieuwe werkmethoden te omarmen en te moderniseren. Als je op zoek bent naar een vaste IT-consultant voor alleen scriptjes, maatwerkrapporten enzovoort, dan ben ik misschien niet de juiste match. Mijn expertise ligt in het transformeren van processen om de productiviteit te verhogen en het geheel te stroomlijnen.

Beperkt je werk zich tot plaatwerk?

Mijn focus ligt voornamelijk op metaalbewerkingsbedrijven die zich bezighouden met plaatwerk, maar ik bied ook advies aan software- en machinebedrijven over hoe ze hun diensten beter kunnen afstemmen op de markt. Hoewel mijn specialiteit inderdaad gericht is op plaatbewerking, heb ik ervaring met diverse andere aspecten van de metaalindustrie en sta ik open voor samenwerking met bedrijven die een breder scala aan bewerkingen uitvoeren.

Werk in je onze regio?

Ik kan wereldwijd diensten leveren door middel van remote consultancy, iets wat ik al 5 jaar doe via platforms zoals Microsoft Teams. Ik heb een kantoor in Wenen, Oostenrijk en ben regelmatig in Zaandam, Noord-Holland. Ik ben beschikbaar voor werk op locatie in de hele Benelux; reiskosten zijn inbegrepen in de projectprijzen en kunnen gemakkelijk gepland worden.

Wat zijn de kosten van jouw diensten?

De prijzen variĆ«ren afhankelijk van de dienst. Trainingen bied ik aan vanaf ā‚¬3.000. Projecten beginnen meestal vanaf ā‚¬20.000. Voor diegenen die deze bedragen niet kunnen veroorloven, bied ik ook remote advies aan. Vraag naar de mogelijkheden voor jouw situatie.

Wat als mijn team niet over de benodigde IT-vaardigheden beschikt?

Geen zorgen, ik bied verschillende niveaus van ondersteuning aan. Voor teams met beperkte IT-vaardigheden kan ik meer hands-on begeleiding bieden of het volledige project uitvoeren, afhankelijk van wat het beste past bij je situatie en budget.

Heb je ervaring met ERP-systeem X? CAM Y?

Ja, ik ben bekend met alle Nederlandse ERP- en CAM-systemen. Ik ben specialist in ECI Ridder iQ, TRUMPF Oseon, QuotationFactory, waarin ik heb gewerkt als technisch consultant met ruim 15 implementaties, hands-on. Daarnaast kan ik zelf ook ontwikkelen, wat betekent dat ik op technisch niveau kan sparren en advies kan geven.

Hoe lang duurt een typisch project?

De duur van een project is afhankelijk van de gekozen dienst en je specifieke behoeften. Een doe-het-zelf training kan binnen enkele dagen voltooid zijn, terwijl volledige projecten met management en integraties enkele maanden kunnen duren.

We hebben slechte ervaringen gehad met een andere partij. Hoe ga je hiermee om?

Dat is precies de reden waarom ik dit werk doe. Ik ben bekend met de valkuilen van de industrie en kan namens jouw belangen handelen. Mijn aanpak is gericht op jouw behoeften, niet op het genereren van meer uren.

Kan ik kiezen voor een combinatie van diensten?

Absoluut. We kunnen een aangepast traject samenstellen dat een combinatie van training, begeleiding en volledige uitvoering omvat, afgestemd op je budget en behoeften.


Dit is Jouw Kans om te Digitaliseren

Je bent bijna aan het einde van deze pagina! Verspil geen jaar meer door in elke richting een klein beetje op te schuiven. Meld je nu aan voor een persoonlijke strategische sessie:

Laten we samen jou weg naar geoptimaliseerde operaties en verbeterde productiviteit starten

Nog niet zeker? Stuur me een e-mail op office@sheetmetalconnect.com en we kunnen een tijd inplannen om te praten.