1 min read

De 7 beste plaatwerk webshop software systemen

Sinds ik het artikel "De ultieme gids voor offertesoftware voor plaatwerk" publiceerde, hebben veel softwaremakers niet stilgezeten. Inmiddels zijn er, vooral op het gebied van offerte portalen, flink wat gave nieuwe ontwikkelingen.

Dus, hier is een top 7 lijst!

De 7 beste plaatwerk portal software:

(In willekeurige volgorde, check vooral de video’s!)

  1. QuotationFactory - video
  2. Oroox OX Quote - video
  3. WiCAM / Offer2Order - video
  4. PaperlessParts - video
  5. Radan WebQuote - video
  6. SmartPart - info
  7. Eigen ontwikkeling - contact

Welke is het beste voor de prijs?

Dat hangt af van wat het precies moet doen voor welke business case. Het zal in de eerste plaats moeten gaan over wat voor soort producten klanten bestellen en in hoeverre integratie van belang is.

Om te krijgen wat je zoekt, moet je eerst analyseren waar je heen wilt. Vervolgens zullen ook de andere systemen zoals ERP, CAM en productiebeheer hierop moeten aansluiten om het maximale rendement te behalen.

De grootste uitdaging zal zijn dat de meeste partijen je alleen kunnen helpen met hun eigen software, en niet de middelen hebben om tot een compleet geheel te komen.

Daarbij moet je ook rekening houden met de machinemerken die je hebt, met name of er accurate data beschikbaar is. Om dit op te lossen heb je mogelijk allerlei extra bewegende delen (schakels) nodig die de boel kunnen vertragen.

Kortom, genoeg extra vragen die verder gaan dan prijs en features.

Wil je daar hulp bij?

Denk je dat een portal waardevol kan zijn, maar weet je niet goed hoe je dit moet aanpakken?

Voor dit soort projecten kan ik een adviestraject aanbieden met een vaste prijs en doorlooptijd. Plan een gratis kennismakingsgesprek in om vrijblijvend te ontdekken of ik je hierbij kan helpen.