Digitalisatie Tips 📬 · · 1 min lezen

De Doorbraak van de Digitale Bottleneck

Misschien ken je de legendarische managementdenker en schrijver Eliyahu M. Goldratt al voor zijn Theory of Constraints, oftewel de bottleneck van de fabriek.

“What you have learned is that the capacity of the plant is equal to the capacity of its bottlenecks,” says Jonah.”

― Eliyahu M. Goldratt, The Goal: A Process of Ongoing Improvement

In een digitale fabriek kunnen informatiestromen, net als fysieke stromen, bottlenecks ervaren en dat is niet veel anders:

De zwakste schakel in het proces bepaalt de maximale output, die constant verschuift in de snel veranderende wereld van vandaag - dat is normaal.

Daarom is het essentieel om continu te verbeteren en modulair te werken, gebruikmakend van de beste oplossingen die een bottleneck snel kunnen oplossen.

Als ik met klanten werk, is het eerste waar ik naar op zoek ben de zwakste schakel; wat moet de keten doen en voor wie? Vervolgens zoek ik componenten die daar modulair in passen. Deze wijsheid is niet beperkt tot industrie, kijk maar:

"In een tijdperk van snelle verandering is het modulaire ontwerp een belangrijk hulpmiddel om de complexiteit het hoofd te bieden en een flexibele basis te bieden voor voortdurende innovatie."

- Dieter Rams, Duitse industrieel ontwerper

"Modulair ontwerp is de sleutel tot aanpassingsvermogen en groei in een steeds veranderende wereld; het stelt ons in staat om te evolueren zonder beperkingen."

- Yves Béhar, Zwitsers industrieel ontwerper

"Goed ontwerp is intelligent ontwerp; het herkent en omarmt de veranderende behoeften van de gebruiker en past zich moeiteloos aan."

- Jonathan Ive, Brits industrieel ontwerper, voormalig Chief Design Officer bij Apple

Het punt is:

Als je bottlenecks wilt oplossen, niet alleen in de productie, dan kun je het beste beginnen met een modulaire opbouw, omdat de best-of-breed aanpak vaak de beste optie is.

Geen monolithisch alles-in-één ERP-pakket met stapels maatwerk, maar een slim opgebouwde digitale fabrieksstack, gebaseerd op API's en moderne open standaarden.

Lees volgende

GRATIS STRATEGIEGESPREK

Benieuwd naar de impact van digitalisatie op jouw plaatwerkbedrijf? Vraag een gratis strategiegesprek aan.