1 min read

Één ERP-pakket Voor Alles Is Achterhaald

Komt dit je bekend voor?

Je besteedt dagen, weken en maanden aan overleg om je huidige ERP verder te ontwikkelen.

Steeds meer scripts, tooltjes, workflows…

Tot je de volgende dag een nieuw pakket wilt inbrengen.. en niemand weet meer precies hoe het allemaal in elkaar zit?

De fundatie van ERP was nooit bedoeld als een alles-in-één pakket. Het is een database om orders in bij te houden, niet een gebruikersgericht systeem.

Het concept van één ERP-suite die aan alle zakelijke behoeften voldoet, is ten einde gekomen en is vervangen door een hybride ERP-aanpak met diverse oplossingen uit de cloud: slimme apps en tools.

Laat me dit even uitleggen:

Als je gespecialiseerde apps gebruikt kun je die veel sneller implementeren, een veel beter gebruikersgemak beiden en flexibel kunt inspelen op veranderingen in de markt.

Je gaat zo van een 'system of record' naar een 'system of experience'.

Als je dus processen effectief wilt digitaliseren, moet je cloudapplicaties samen te voegen met in-house applicaties, wat leidt to lagere kosten en betere flexibiliteit.

Een belangrijk bijkomend voordeel: Je kunt blijven innoveren zonder dat je het hele systeem hoeft aan te passen, of een moeilijke ERP-migratie moet doen omdat het huidige systeem op een bepaald onderdeel tekortkomingen vertoont.

De benadering van denken in termen van slimme cloud apps en het "system of experience" garandeert eenvoud, flexibiliteit en gemak van gebruik zonder de paradox dat het pakket voortdurend moet worden aangepast om mee te kunnen met de marktvraag.

Bovendien bespaart het tonnen wachttijd en geld voor consultants.

Het concept van één erp-pakket voor alle bedrijfsbehoeften is daarmee achterhaald.

Waarom is dit zo belangrijk?

ERP is de ruggengraat van een digitale fabriek, maar de valkuil is dat je erin vastloopt en waarschijnlijk beter meer te weten kunt komen over andere apps en tools in de markt.

Ik ben gewoon benieuwd: welke ERP-software gebruik je nu? En hoe bevalt het?

Klik op "ANTWOORDEN" en laat het me weten!