Digitalisatie Tips 馃摤 1 min lezen

Heb je je gereedschap onder de knie?

Een chirurg is een meester in het gebruik van een scalpel.

Ze hebben niet alleen een basiskennis van de tool. Ze hebben duizenden uren besteed aan het perfectioneren van hun vaardigheden met de scalpel om ervoor te zorgen dat elke snede die ze maken berekend en nauwkeurig is.

Een houtsnijder is een meester in het gebruik van een beitel en schuurappparatuur. Een beitel kan iedereen gebruiken, maar een echte houtsnijder is een meester in het gebruik van zijn gereedschap en kan daarom mooie dingen van hout maken die ik niet kan.

Het punt is

Wat je vakgebied ook is, je moet een meester worden in je gereedschap. Een basiskennis is niet voldoende als je echt goed wilt zijn in wat je doet.

Daarom verbaast het me als ik praat met mensen die een plaatbewerkingsbedrijf hebben en met CAM-software werken, en ze vertellen me:

"We gebruiken TruTops Boost al een tijdje, maar we gebruiken waarschijnlijk maar 20% van de functies en we weten dat we er veel meer uit kunnen halen."

Het is een beetje zoals de chirurg die zegt:

"Ik opereer al een tijdje, maar ik ben niet zo goed met een scalpel en ik weet dat het beter kan."

PS: Morgen deel ik de top 10 plaatwerk CAM-softwaresystemen. Houd dus je inbox in de gaten ;-)

Lees volgende

GRATIS STRATEGIEGESPREK

Benieuwd naar de impact van digitalisatie op jouw plaatwerkbedrijf? Vraag een gratis strategiegesprek aan.