2 min read

Metaal Innovaties #2

Goedemiddag. Het is vrijdag, dus laten we eens kijken naar 3 wekelijkse innovaties uit de metaalverwerkende industrie. Met de TechniShow van vorige week en alle aankondigingen voor de EuroBlech en andere evenementen, valt er genoeg te ontdekken.

#1 Fanuc NC Reflection Studio.


FANUC America, een toonaangevende leverancier van CNC's, robotica en ROBOMACHINES, introduceert hun nieuwe NC Reflection Studio.

De software is nog niet beschikbaar, maar aangekondigd. Wat me opvalt, is dat ze het hier hebben over een Digital Twin, waar niet alleen CNC-machines, maar bijvoorbeeld ook robots bij horen.

De meeste CAM-pakketten spugen CNC-code voor een machine uit en stoppen daar, maar dit bedrijf lijkt te gaan voor een meer holistische opzet. Deze ga ik zeker volgen.

Link hier

#2 TRUMPF Oseon


Bij sommigen was het misschien al sinds maart bekend, maar de laatste maanden begint de uitrol van de nieuwe pakketten echt op gang te komen.

Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om het nieuwe aanbod met een paar klanten te bespreken en ben enthousiast over de richting die ze opgaan. Ook op de EuroBlech zullen ze dit uitgebreid promoten.

Even om het samen te vatten.

  1. TruTops Fab (de volledige suite van QuickJob, Customer, Storage, etc.) is een combinatie van een MES-systeem en een deel ERP. Als je alle modules hebt en hoofdzakelijk toelevering doet, kun je dit soms doen zonder dat je ERP nodig hebt. Een beetje het Apple-effect, waarin je dan alles van één merk hebt. Daarbij zijn er ook diverse extra CAM (Boost), CAD, mobile apps en analyse tools beschikbaar.
  2. Steeds vaker hoor ik dat Oseon een compleet nieuw systeem is, en dan de vraag of ik hiermee overweg kan. Maar onder water is Oseon nog steeds Fab. Dit werd mij ook bevestigd tijdens een TRUMPF-webinar. Er zitten mooie innovatie tussen: op gebruiker afgestemde interface, meer integratie van verschillende apps en een prijsmodel dat beter geschikt is voor kleinere bedrijven.
  3. Ter info: voor QuotationFactory bied ik standaard integraties aan, waarmee opdrachten direct vanuit je portal in productie kunnen worden genomen. Ook een maakbaarheidscontrole via TruTops Boost. Vraag gerust om meer informatie.

Meer info over Oseon

#3 SCSN Vraag en Antwoord


Wat me opviel toen ik onlangs een podcast met Dave Rullens uitbracht, was dat ik toen met enkele luisteraars sprak en ze nog steeds vragen hadden over SCSN. Begrijpelijk, soms wil je gewoon even lezen. Ik kwam deze pagina tegen op LinkedIn en denk dat het goed is om te bekijken als je wat korte antwoorden wilt over wat het wel en vooral niet betekent.

SCSN vraag en antwoord.

Tot volgende week, waar je meer zult ontdekken over kwaliteitssoftware, controle op de werkvloer en meer!