Digitalisatie Tips 馃摤 1 min lezen

Slimme bedrijven kiezen voor een systeemintegrator

Als metaalbewerkingsbedrijf is het belangrijk om de juiste keuze te maken tussen het zelf ontwikkelen van software, het inkopen van software bij een leverancier of het koppelen van verschillende systemen door een integrator. Hieronder heb ik de voor- en nadelen van elke optie voor je op een rij gezet:

Zelf ontwikkelen van software:

Inkopen van software bij een softwareleverancier:

Koppelen van verschillende systemen door een integrator:

Als je nog onervaren bent of digitalisering een ver van je bed show is, dan is het verstandig om alles in te kopen, bij voorkeur van 茅茅n partij. Je begint dan te leren hoe het werkt met standaard functies in de systemen.

Ben je zelf handig, maar heb je weinig tijd? Dan kun je vaak het beste expertise en oplossingen inkopen en werken met integrators.

Tenslotte raad ik voor de gevorderden aan om je eigen software met de nodige voorzichtigheid te ontwikkelen. Ik zou altijd beginnen met zelf aanvullende applicaties te maken, zoals webshops, middleware of andere automatisering; Zelf zou ik geen core business applicatie schrijven.

Het punt is:

Over het algemeen geldt: hoe meer je in eigen handen neemt, hoe meer je zelf moet regelen. Wat je bezit, bezit immers ook een deel van jou.

In alle gevallen is het verstandig om samen te werken met een betrouwbare systeemintegrator die het integratieproces adviseert en begeleidt.

Lees volgende

GRATIS STRATEGIEGESPREK

Benieuwd naar de impact van digitalisatie op jouw plaatwerkbedrijf? Vraag een gratis strategiegesprek aan.